Морска козметика от Германия | Безплатна доставка над 100 лв

 Морска козметика от Германия | Безплатна доставка над 100 лв

 Морска козметика от Германия | Безплатна доставка над 100 лв

Различните типове кожа и как да се грижим за тях

Грижата за нашата кожа трябва да бъде ежедневна и да служи като превантивна мярка за настъпващите промени в естествената защита на кожата. Ако досега не сме отделяли достатъчно внимание на това, и вече наблюдаваме тези изменения, все още не е късно да започнем промяна в положителна насока.

Познати са четири основни типа кожа, които се обуславят от генетичната ни предразположеност. Това са суха или дехидратирана, мазна или склонна към акне, нормална или комбинирана и чувствителна кожа.

Важно е да отбележим, че те се изразяват, когато кожата ни е здрава, а когато има някакво нарушение на структурата ѝ, вече се наблюдават различни дерматологични състояния, нуждаещи се от терапевтична консултация и помощ. Но за това ще си поговорим в друга статия.

Нека сега разгледаме:

  • Кои са четирите типа кожа?
  • Какви са признаците за всеки един от тях?
  • Как да определим какъв тип е кожата ни?
  • Как да полагаме правилна грижа за кожата си според нейния тип?

Суха или дехидратирана кожа

Признаците, по които да познаем, че имаме суха или дехидратирана кожа са чувство за опънатост, сърбеж и лющене, като най-често засегнатите зони са бузите и околоочния контур.

Докато дехидратацията е моментно състояние, причинено от липсата на вода в роговия слой, сухата кожа е следствие на нарушен липиден слой. Той се състои от естествени липиди – мастни вещества, отговорни за еластичността и мекотата на кожата.
Въпреки че обикновено генетиката и външните влияния са виновниците за нашата суха кожа, можем да им противодействаме с продукти, специално подбрани за целта.

Като силно овлажняващия LaMarin Lipid Cream – Липиден крем, който облекчава симптомите на сухота и укрепва защитната бариера на кожата.

Мазна, склонна към поява на акне кожа

Това е типа кожа, произвеждащ по-голямо количество себум, отколкото е нужно на кожата, за да запази естествената си хидратация. Себумът представлява липидно натоварен секрет, чието свръхпроизводство обикновено се забелязва най-силно в Т-зоната на лицето – брадичката, носа и челото. Мастните жлези се уголемяват (състояние, познато като хиперплазия на мастните жлези), като най-често това води до разширени пори и поява на черни точки.

Основният виновник за всичко това е хормоналния дисбаланс, но ако с хормоните Ви всичко е наред, препоръчваме да третирате акнето локално с LaMarin Regulating Fluid – Балансиращ флуид. Той регулира секрецията, действа антибактериално и спомага за облекчаване симптомите на акнетична кожа. Всички продукти за мазна кожа, склонна към поява на акне, можете да разгледате ТУК.

Нормална и комбинирана кожа

Нормалната кожа, наречена още еудермична, е финопореста, добре кръвоснабдена, нито прекалено мазна, нито прекалено суха. Размерът на порите и производството на себум при нея са балансирани, а тенът – равномерен.
Нормалната кожа, обаче също може да излезе от равновесие, например поради хормонални промени, стрес или други причини. Обикновено тогава започваме да наблюдаваме смесен тип кожа, при който имаме едновременно сухи и мазни участъци.
LaMarin Sea Salt Cream Mask – Крем маска с морска кал е правилния продукт за възвръщане на баланса ѝ.

Чувствителна кожа

Чувствителната кожа реагира на всяко външно дразнене и е неспособна да изпълнява защитната си функция и да поддържа естествените овлажнителни фактори. Тя е склонна да ни изненада на всеки един етап от живота, а симптомите включват раздразнение, зачервяване, сърбеж, подуване и др.

Научната общност се съгласява, че основната причина е свързана с бариерната функция на епидермиса, по-специално най-горния слой на кожата – роговия. Следователно по време на терапията трябва да се избягват потенциални дразнители. Затова LaMarin Med разчита на лечебната сила на морето, съвременните технологии и изследвания, за да разработва продукти като Redness Reduction Cream – Крем за намаляване на зачервяването.