Морска козметика от Германия | Безплатна доставка над 100 лв

 Морска козметика от Германия | Безплатна доставка над 100 лв

 Морска козметика от Германия | Безплатна доставка над 100 лв

Грижа за кожата при сенна хрема

Грижа за кожата при сенна хрема

Около 30 процента от българите страдат от поленова алергия, известна още като сенна хрема. Повечето алергии се отключват от полени от леска, елша, бреза и трева. Натоварването с прашец не само предизвиква настинки, сълзи в очите или дори астма, но и натоварва кожата.

Поленът не само навлиза в организма през лигавиците на устата и носа, но се абсорбира и от кожата. Поради отслабена защитна кожна бариера, алергените могат да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата и да предизвикат алергични реакции там.
Поради това е особено важно през сезона на алергиите да се предотврати навлизането на полени в тялото. Следователно, защитната бариера на кожата трябва да бъде подсилена и кожата да се успокои с подходяща грижа за кожата при сенна хрема.

Правилната грижа за алергична, раздразнена кожа

Ако алергените проникнат в кожата, тя реагира с голямо разнообразие от защитни реакции: парене, сърбеж и зачервяване. Кожата ви става все по-чувствителна, реагира на аромати и други добавки в козметиката и се лющи или пъпчи. Вашата кожа трябва да бъде върната в баланс по целенасочен начин, така че защитната бариера на кожата да бъде подсилена и по този начин защитена от други алергени.

За да осигури незабавно облекчение на раздразнената кожа, LaMarin разработи уникалната гама за грижа Med с комплекса Marine Care. Комбинация от активна съставка от ценен екстракт от морски тиня от Ваденско море на Северно море, екстракт от водорасли и морска сол осигурява на кожата максимална влага. Тази комбинация има успокояващо и противовъзпалително действие и в същото време активира клетъчния метаболизъм.

В грижата за кожата си за сенна хрема, обърнете особено внимание на нежните съставки без дразнещи или вредни вещества. Всички наши продукти Med за чувствителна кожа не съдържат парфюм, оцветители, парабени, PEG, силикони и парафин.

  • Стъпка 1: Първо – възпалението трябва да се намали и кожата да се успокои. За това препоръчваме Med+ Anti-Stress S.O.S. Крем. Подсилва защитната бариера на кожата и регенерира кожата ви благодарение на 5% пантенол. Съдържащото се масло от ший се грижи за кожата и й придава меко и еластично усещане.

 

  • Стъпка 2: Сега имате нужда от ежедневна грижа, която предпазва кожата ви от вредните влияния на околната среда и намалява оксидативния стрес. Нашата богата дневна и нощна грижа от серията Med+ Anti-Stress е разработена за тази цел. Продуктите се грижат за раздразнената и суха кожа с висококачествени морски активни съставки като екстракт от кафяви водорасли и алгин, които оставят антистрес защитен филм върху кожата.